Bible Quiz No. 5


*Gear up for Quiz No. 5*
Send your answers as an email to *contactstthomas@gmail.com* on or before *December 22, 2022* and in the subject mention the quiz number and the name of your community, e.g. ‘Quiz No. 5 | Chincholi Bunder’.

*Note:* This quiz is for the parishioners of St. Thomas Church only. Please do not forward this outside the parish.

St. Thomas Church, Goregaon (East)
Bible Quiz No. 5
Q 01. Whom did the Angel Gabriel appear?
Ans. Luke 1:8-20
Q 02. Which words of the prophet are recorded in chapter three of Luke’s Gospel?
Ans. Luke 3:1-9
Q 03. Who was wrapped in bands of cloth after Mary gave birth?
Ans. Luke 2:1-7
Q 04. Who speaks out of the abundance of the heart?
Ans. Luke 6:43-45
Q 05. My mother and brothers are those who only do the word of God. True or False?
Ans. Luke 8:19-21
Q 06. What should the seventy do when their names will be written in heaven?
Ans. Luke 10:17-20
Q 07. Whose life has changed when he entered Jericho?
Ans. Luke 19:1-10
Q 08. In Mary’s Song of Praise, who are brought down from their thrones?
Ans. Luke 1:46-55
Q 09. How much did the poor widow offer in the treasury?
Ans. Luke 21:1-4
Q 10. Who praised God, when he came to the knowledge that Jesus was innocent?
Ans. Luke 23:44-49

Answers for Bible Quiz No. 5 – December 2022
Q 01. Whom did the Angel Gabriel appear? Luke 1:8-20, Ans : Zechariah
Q 02. Which words of the prophet are recorded in chapter three of Luke’s Gospel? Luke 3:1-9, Ans : Isaiah
Q 03. Who was wrapped in bands of cloth after Mary gave birth? Luke 2: 1-7, Ans : First born/First son
Q 04. Who speaks out of the abundance of the heart? Luke 6; 43-45, Ans : Mouth
Q 05. My mother and brothers are those who only do the word of God. True or False? Luke 8: 19-21, Ans : False
Q 06. What should the seventy do when their names will be written in heaven? Luke 10: 17-20, Ans : rejoice/glad
Q 07. Whose life was changed when he entered Jericho? Luke 19: 1-10, Ans : Zacchaeus
Q 08. In Mary’s Song of Praise, who are brought down from their thrones? Luke 1: 46-55, Ans : rulers / powerful / mighty kings
Q 09. How much did the poor widow offer in the treasury? Luke 21: 1-4, Ans : two copper coins / two small or little copper coins
Q 10. Who praised God, when he came to the knowledge that Jesus was innocent? Luke 23: 44-49, Ans : army officer / centurion

St Thomas Quiz Competition Points Table
Sr No. Community Name Quiz no.1
August 2022
Quiz no.2
September 2022
Quiz no.3
October 2022
Quiz no.4
November 2022
Quiz no.5
December 2022
Total Points
Entries Received Points Entries Received Points Entries Received Points Entries Received Points Entries Received Points
1. Vishweshwar Nagar 8 4 11 3 11 3 12 9 9 7 26
2. Shreyas Colony 2 2 5 3 3 2 6 5 9 1 13
3. Chincholi Bunder 4 3 4 1 4 3 6 4 3 0 11
4. Pandurang Wadi 1 0 4 2 3 2 5 3 3 1 8
5. Mahindra Nagar 1 0 5 1 3 3 3 2 0 0 6
6. Piramal Nagar 2 1 2 0 2 2 3 1 2 0 4
7. Sunder Nagar 1 0 3 2 2 1 0 0 1 0 3
8. Kailashpuri 0 0 3 1 2 0 2 1 1 0 2
9. Peru Baug 0 0 1 0 0 0 1 1 1 0 1
10. Raipada 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0
11. Jay Prakash Nagar 0 0 1 0 0 0 0 0 2 0 0
12. Station Road 1 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0
13. Church Colony 1 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0
14. Govind Nagar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
15. Jawahar Nagar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
16. Chincholi Village 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

fuelmediaworks